18.08.2015 09:31

Jong Ajax-trainer: "Mogen niet tevreden zijn"

Jong Ajax-trainer Andries Ulderink (r.) voert een discussie met Abdelhak Nouri (l.) tijdens een training van Jong Ajax. (13-08-2015)
Jong Ajax-trainer Andries Ulderink (r.) voert een discussie met Abdelhak Nouri (l.) tijdens een training van Jong Ajax. (13-08-2015)

Jong Ajax-trainer Andries Ulderink is ontevreden. Jong Ajax begon maandagavond met een sterke formatie tegen Helmond Sport, maar de Amsterdammers wisten de wedstrijd niet in een overwinning om te zetten.

"De uitslag was een terechte afspiegeling van de verhoudingen op het veld", aldus de trainer van Jong Ajax op de clubsite van de Amsterdammers. "Maar we mogen hier niet tevreden mee zijn. Van de ploeg die vandaag speelde, mag je in basisidee meer verwachten." Bij Jong Ajax begonnen Ricardo van Rhijn, Mike van der Hoorn, Lucas Andersen, Viktor Fischer en Yaya Sanogo. Na rust viel Amin Younes in.

"Ik vind dat we als ploeg teveel hebben laten liggen", vervolgt Ulderink zijn betoog. "Qua veldspel, maar ook bijvoorbeeld in de omschakeling. De eerste helft was een soort ren-je-rot-voetbal, al konden we toen nog wel druk vooruit ontwikkelen. De tweede helft lukte dat niet meer." Het duel op De Toekomst eindigde uiteindelijk in een 1-1 gelijkspel.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner