18.08.2015 15:00

UEFA geeft Go Ahead Eagles flinke boete

Het Europese avontuur van Go Ahead Eagles heeft voor de ploeg uit Deventer een bijzonder bittere nasmaak gekregen. De Europese voetbalbond UEFA heeft de club een boete gegeven van 20.000 euro voor verschillende misstanden in het thuisduel begin juli tegen het Hongaarse Ferencváros.

In het stadion van FC Emmen, zo meldde Go Ahead dinsdag, zag de UEFA-delegatie dat er gegooid werd met vloeistoffen, voorwerpen en vuurwerk en dat er mensen het speelveld betraden. Ook waren er kwetsende spreekkoren en waren trappen en looppaden geblokkeerd. Go Ahead, dat in Emmen speelde omdat het eigen stadion werd verbouwd, gaat niet in beroep tegen de boete.

Via de website van de ploeg uit Deventer brengt het nog wel een statement naar buiten. "Go Ahead Eagles is zich er van bewust dat de UEFA zeer strikt toeziet op naleving van de regels. In dat kader betreurt de club dat er zich ondanks de fantastische sfeer in het stadion toch enkele incidenten hebben voorgedaan, die aanleiding hebben gegeven tot het opleggen van een – voor Go Ahead Eagles begrippen – zeer hoge boete."

Go Ahead Eagles hield de Hongaren in Emmen op 1-1, maar verloor de uitwedstrijd met 4-1. Daardoor is de vorig seizoen gedegradeerde club uitgespeeld in Europa. Go Ahead mocht op basis van het Fair Play-klassement meedoen aan de eerste voorronde van de Europa League.

ANO/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner