18.08.2015 15:23

El Ghazi: "Was u tevreden met het juichen?"

AZ-doelman Sergio Rochet (l.) kan de kopbal van Anwar El Ghazi (r.) niet stoppen tijdens AZ Alkmaar - Ajax. (09-08-2015)
AZ-doelman Sergio Rochet (l.) kan de kopbal van Anwar El Ghazi (r.) niet stoppen tijdens AZ Alkmaar - Ajax. (09-08-2015)

Anwar El Ghazi heeft opnieuw laten blijken dat hij niet blij is met de manier waarop hij en zijn teamgenoten werden bekritiseerd door diverse media. De aanvaller van AFC Ajax liet dat blijken tijdens het duel met AZ Alkmaar en doet dat nu opnieuw.

El Ghazi scoorde tegen AZ twee keer en zette zijn vinger tegen de lippen. Daarmee wilde hij de critici de mond snoeren. Dat moment werd opnieuw uitgebreid besproken. "Zo zijn jullie", noteert Ajax Life de woorden van de aanvaller. Vervolgens wilde El Ghazi zijn gram halen.

Op een wat lacherige manier sprak hij NOS-verslaggever Arno Vermeulen toe. Volgens El Ghazi was hij één van de mensen die veel kritiek op hem en zijn teamgenoten had. "Was u dit keer wel tevreden over het juichen?", zegt hij op een ietwat cynische wijze. El Ghazi scoorde namelijk tegen Willem II opnieuw twee keer en juichte nu 'normaal'. "Ik scoor dankzij de goede ballen van mijn teamgenoten, eerst van Riechedly Bazoer en de tweede keer behield Lasse Schöne het overzicht."

El Ghazi staat zodoende op vier treffers in de competitie. En dat na twee competitiewedstrijden. Topscorer aller tijden over één seizoen is Coen Dillen. Hij scoorde 43 goals. "Coen Dillen? Nee, daar heb ik nog nooit van gehoord", aldus El Ghazi die vervolgens hoort hoeveel treffers Dillen maakte in 1956/1957. "Zo, dat is een flink aantal! Maar dit valt niet vol te houden."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner