20.08.2015 16:04

FC Groningen mist viertal tegen Excelsior

Trainer Erwin van de Looi moet het vrijdag bij FC Groningen nog zonder een geblesseerd viertal stellen. Rasmus Lindgren, Dino Islamović, Desevio Payne en Abel Tamata kunnen niet meedoen in het competitieduel tegen Excelsior, liet de club donderdag weten.

Alleen Tamata trainde binnen, de andere drie geblesseerden liepen weer op het trainingsveld. "Ze zijn op de weg terug", aldus Van de Looi. Het duel met Excelsior komt echter te vroeg. Hoe lang FC Groningen Tamata moet missen wilde Van de Looi niet kwijt. " Ik heb verschillende termijnen gelezen, maar wij doen nooit uitspraken over hoe lang een speler uit de roulatie zal zijn." Of aanwinsten Etiënne Reijnen en Kasper Larsen de hele wedstrijd meespelen tegen de Rotterdamse ploeg is niet duidelijk. Met name over Larsen sprak Van de Looi lovend. "Maar net als Etiënne Reijnen moet ook Larsen nog wennen aan de nieuwe speelstijl, dat is logisch.'' 

Larsen speelde maandag een helft mee met de beloftenploeg van FC Groningen. "We hebben hem bewust een helft laten spelen omdat hij de dagen daarvoor veel had gereisd, maar zo wel alvast kon wennen aan de manier van spelen. Het is een korte week geweest, dus we hebben hem deze week twee volledige trainingen gezien. Hij is fysiek sterk, heeft met beide benen een goede inspeelpass en kan uitstekend koppen. Daarnaast staat hij verdedigend zijn mannetje."

ANP/Voetbal.com

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner