20.08.2015 21:47

Sparta Praag, Krasnodar en PAOK winnen in EL

Scheidsrechter Danny Makkelie hoefde donderdagavond in Tsjechië tot diep in blessuretijd geen kaart te trekken in de wedstrijd tussen Sparta Praag en FC Thun voor de Europa League. In de 94e minuut had Makkelie toch nog geel nodig, om een overtreding van de Zwitserse verdediger Fulvio Sulmoni te bestraffen.

Seconden later besliste Borek Dockal het duel definitief in het voordeel van de thuisclub: 3-1. Het was zijn tweede treffer van de avond. Thun was vroeg op voorsprong gekomen door Nicola Sutter. De Zimbabwaan Costa Nhamoinesu en Dockal zorgde in de slotfase van de eerste helft voor een ruststand van 2-1.

Krasnodar

Krasnodar is na het eerste duel al dicht bij de groepsfase. De Russen wonnen voor eigen publiek met 5-1 van HJK Helsinki, door onder meer twee benutte strafschoppen en een eigen doelpunt van Juhani Ojala. De Finnen misten Mike Havenaar node. De lange spits vertrok onlangs naar ADO Den Haag.

PAOK Saloniki was veel te sterk voor Bröndby IF: 5-0. De Slowaakse Griek Róbert Mak scoorde driemaal tegen de Denen en gaf twee assists.