20.08.2015 22:53

Spectaculair herstel Borussia Dortmund

Borussia Dortmund heeft donderdagavond in Noorwegen een blamage van jewelste afgewenteld. De Duitse club kwam op bezoek bij Odd in Skien met 3-0 achter.

Die stand stond halverwege de eerste helft al op het scorebord van de Skagerak Arena, door doelpunten van Jone Samuelsen, Fredrik Nordkvelle en Espen Ruud. De Gabonese international Pierre-Emerick Aubameyang deed nog voor rust iets terug.

Na de hervatting kantelde Dortmund, met VfL Wolfsburg getipt als de belangrijkste concurrent van Bayern München in de strijd om de titel in de Bundesliga, de eerste wedstrijd van de play-offs voor de Europa League volkomen. De Japanner Shinji Kagawa, opnieuw Aubameyang en de Armeniër Henrich Mchitarjan zorgden voor een eindstand van 3-4.