21.08.2015 09:44

'Slimme' Klaassen op zijn hoede voor return

Ajax was donderdagavond met 1-0 te sterk voor Jablonec in de laatste voorrondes van de Europa League. De Tsjechen verloren door een rake strafschop, uitgelokt door middenvelder Davy Klaassen.

"Ik zag dat hij wild inkwam", analyseerde de Ajacied na afloop. "Ik tikte hem er expres voorbij en wachtte even, ik wist dat hij me aan zou tikken. Soms moet je slim zijn, ik doe alles om te winnen. Ik liet me niet zomaar vallen, het was niet zo dat ik vals speelde", vertelde de international aan FOX Sports.

"Het is lastig tegen zo'n team dat hier niet komt om te voetballen. Dat is heel moeilijk. We moesten met hoog tempo rondspelen, indribbelen en bewegen. Dat zag je bij de goal goed lukken. Maar dat hebben we verder te weinig gedaan. In de tweede helft ging het iets beter, maar het spel kan en moet beter."

"We zijn nog wel voor de 2-0 gegaan, maar niet ten koste van alles", ging Klaassen verder. "Na tachtig minuten werd het ook wat zwaarder en wilden we niet teveel risico meer nemen. Tegen deze ploeg moeten wij gewoon doorgaan. Maar we zullen wel moeten oppassen, want het zijn gevaarlijke jongens. Als we ons ding doen, heb ik er heel veel vertrouwen in."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner