23.08.2015 16:25

Onmachtig Ajax boekt derde zege dit seizoen

Davy Klaassen probeert vanaf rechts op doel te schieten. Christian Santos maakt een sliding om de bal nog te stoppen. (23-08-2015)
Davy Klaassen probeert vanaf rechts op doel te schieten. Christian Santos maakt een sliding om de bal nog te stoppen. (23-08-2015)

NEC is er zondagmiddag niet in geslaagd te stunten tegen Ajax. De Amsterdammers speelden wederom weinig sprankelend en erg inspiratieloos, toch boekte de ploeg van Frank de Boer de derde overwinning van het seizoen. In Nijmegen werd het 0-2.

De Amsterdammers, met Lasse Schöne en Ricardo van Rhijn in plaats van Daley Sinkgraven en Kenny Tete, kregen al snel een grote kans via Davy Klaassen. De aanvoerder schoot vanaf rechts hard op doelman Hannes Halldórsson af. NEC liet Ajax vooral aan de bal, maar de ploeg van Frank de Boer creëerde vrij weinig. Arkadiusz Milik was nog het dichtste bij een treffer, maar zijn aangeraakte schot kwam op de paal. De thuisploeg hield achterin vrij gemakkelijk stand en hoopte op een tegenstoot. De enige Nijmegenaar die een schot loste was Mohamed Rayhi, maar zijn poging was een prooi voor Jasper Cillessen.

Ajax zal in de kleedkamer een flinke speech gekregen hebben van De Boer, want meteen na rust pakte Ajax de leiding. Milik schoot vanaf randje zestien de bal hard in het doel. Doelman Halldórsson zat er nog wel aan, maar kon de bal niet meer tegenhouden. Na de ‘bevrijdende’ goal bleef de wedstrijd echter weinig sprankelend. NEC geloofde niet in een stunt, maar ook Ajax bakte er weinig van. Vlak voor tijd besliste nota bene een NEC- speler de wedstrijd. Rens van Eijden tikte van dichtbij de bal in eigen doel na een voorzet van Daley Sinkgraven.

Daardoor blijft Ajax koploper in de competitie na drie overwinningen en houdt het wederom de nul. NEC heeft met één overwinning in drie wedstrijden nog zeker wat aanvallende kwaliteiten nodig. Vooral na het vertrek van Sjoerd Ars naar NAC Breda en het waarschijnlijke vertrek van Anthony Limbombe. Ajax wacht donderdag een belangrijke wedstrijd tegen FK Jablonec om de groepsfase van de Europa League te bereiken.

Door: Rijcko Treep

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner