23.08.2015 21:41

Faber duidelijk: "Een paar spelers erbij"

Ernest Faber kijkt vanaf de zijlijn toe hoe zijn ploeg wordt beperkt tot verdedigen. AFC Ajax is een stuk sterker dan NEC Nijmegen. (23-08-2015)
Ernest Faber kijkt vanaf de zijlijn toe hoe zijn ploeg wordt beperkt tot verdedigen. AFC Ajax is een stuk sterker dan NEC Nijmegen. (23-08-2015)

Trainer Ernest Faber is duidelijk na de nederlaag tegen AFC Ajax. De trainer van NEC Nijmegen heeft versterking nodig en dan met name spelers die aanvallend het verschil kunnen maken.

Tegen Ajax speelde NEC zeer compact en verdedigend, maar wist op de counter vrijwel geen kansen te creëren. "Je kunt niet heel de wedstrijd blijven verdedigen", zei hij op de persconferentie na afloop van het duel dat met 0-2 verloren ging. "Ajax wachtte geduldig op het goede moment. Wij hebben te weinig gecreëerd om aanspraak te mogen maken op een punt. Als wij de ruimte krijgen kunnen we best aardig voetballen, maar onder druk is dat nog wat moeilijker. Het gaat in de Eredivisie allemaal net een tikkeltje sneller. Daar moeten de jongens nog even aan wennen. Ik denk dat dat wel goedkomt."

Twee namen doen de ronde. Marcel Ritzmaier zou overkomen van PSV, terwijl Kevin Conboy transfervrij wordt opgepikt. Faber bevestigt de interesse in beide spelers. "Er mogen er nog wel een paar bijkomen. We zijn met ons beperkte budget druk bezig, maar ik denk dat we binnenkort nog wel wat mensen kunnen verwelkomen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner