23.08.2015 22:18

Cillessen niet naar Utd: "Blijf bij Ajax"

Davy Klaassen (l.), Jasper Cillessen (m.) en Mitchell Dijks (r.) vieren de 3-0 overwinning van Ajax op Willem II. (15-08-2015)
Davy Klaassen (l.), Jasper Cillessen (m.) en Mitchell Dijks (r.) vieren de 3-0 overwinning van Ajax op Willem II. (15-08-2015)

Jasper Cillessen is niet met randzaken bezig. Het enige wat nu telt is AFC Ajax en het winnen van wedstrijden met de Amsterdammers. Alles wat eromheen speelt doet hem niet zoveel.

Cillessen kan bijvoorbeeld volgende week een record verbreken. Hij kan dan de eerste doelman zijn van Ajax die de eerste vier competitiewedstrijden de nul houdt. "Het is niet dat ik daar mee bezig ben, ik wil gewoon de nul houden om de wedstrijd te winnen", aldus Cillessen tegen NOS.

Hij is ook niet bezig met een eventuele transfer naar Manchester United. De Engelse ploeg zou belangstelling hebben in de doelman. "Ik en mijn zaakwaarnemers hebben nooit iets gehoord. Ajax ook niet. Voor mij was het nooit een issue, jullie brachten het steeds op als media zijnde", aldus Cillessen. "Ik wil de kampioensschaal met Ajax halen, het seizoen is begonnen bij Ajax en wat mij betreft eindigt het ook bij Ajax."

Met zijn ploeg Ajax speelde hij zondagmiddag tegen NEC (0-2 winst). Een bijzonder duel voor Cillessen. "Dit blijft natuurlijk een speciale wedstrijd, terugkomen bij de club waar je groot bent geworden. Dat is heel speciaal", aldus Cillessen. "Ik wilde vorig seizoen eigenlijk met twee schalen staan, die van NEC en die van ons. Helaas hebben wij het niet gehaald, NEC wel."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner