25.08.2015 11:47

FIFA blijft weg van voetbalcrisis Indonesië

Er komt voorlopig geen einde aan de voetbalsancties tegen Indonesië. Het land had goede hoop dat het vanaf oktober weer mocht meedoen op internationaal niveau, maar wereldvoetbalbond FIFA boorde die dinsdag de grond in.

Indonesië, met interim-bondscoach Pieter Huistra, werd gestraft vanwege overheidsbemoeienis met de competitie. Die verplichtte voetbalbond PSSI om twee clubs te weren uit de Super League. De competitie ging desondanks van start, maar werd na twee speelrondes stilgelegd door de autoriteiten. De FIFA sloot de PSSI vervolgens uit van internationale wedstrijden, waaronder de WK-kwalificatiewedstrijden voor het WK van 2018 in Rusland.

De reden voor de voorzichtige euforie was een mededeling van sportminister Imam Nahrawi. Hij beweerde vrijdag dat een delegatie van de FIFA langs zou komen in oktober, om te praten over een einde aan de straf. Onzin, zei de wereldvoetbalbond dinsdag. "De FIFA en de Aziatische bond AFC hebben geen bezoek gepland. De FIFA zal zich ook niet bemoeien met de zaak, totdat de autoriteiten het principe van autonome sportkoepels respecteren."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner