26.08.2015 20:16

De Boer: "Dat is verschrikkelijk belangrijk"

Frank de Boer kijkt ontspannen toe tijdens de laatste oefenwedstrijd van Ajax in de voorbereiding op het seizoen 2015/2016. De Amsterdammers oefenen in Frankrijk tegen AS Saint-Étienne. (22-07-2015)
Frank de Boer kijkt ontspannen toe tijdens de laatste oefenwedstrijd van Ajax in de voorbereiding op het seizoen 2015/2016. De Amsterdammers oefenen in Frankrijk tegen AS Saint-Étienne. (22-07-2015)

Ajax kan zich donderdag tegen FK Jablonec geen misstap veroorloven. De Amsterdammers zullen ten koste van de Tsjechen hoe dan ook de poulefase van de Europa League moeten halen. "We beseffen het belang van deze wedstrijd", spraken trainer Frank de Boer en middenvelder Nemanja Gudelj.

"We moeten zorgen dat we doorkomen. Dat is verschrikkelijk belangrijk voor het Nederlands voetbal en voor de talentvolle spelers. Zij leren van het spelen van wedstrijden tegen andere culturen. Daar word je beter van. Zij moeten in dat stramien blijven. Want als we dat niet kunnen dit jaar, staan ze een jaar stil in hun ontwikkeling", zegt De Boer op de website van Ajax.

Ajax won vorige week in de Amsterdam ArenA met 1-0, maar wat de recordkampioen liet zien was allesbehalve overtuigend. "Wij hebben in het thuisduel met Jablonec teveel kansen weggegeven en te weinig gecreëerd. Dat ging afgelopen weekend tegen NEC al beter. Die wedstrijd hebben we beter verdedigd en meer kansen gekregen. Jablonec is dan wel een stugge ploeg, maar als Ajax zijnde moeten we daarvan wel winnen. Dat is verschrikkelijk belangrijk", stelt De Boer.

Gudelj: "Voor ons is deze wedstrijd belangrijk, maar zo zie ik elke volgende wedstrijd. Ik probeer op de trainingen alles te geven en iedereen daarin mee te krijgen. Ik wil het helemaal niet hebben over welk gevoel we hebben als we de groepsfase van de Europa League niet halen. Ik heb er het volle vertrouwen in dat wij gaan winnen en doorgaan."
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner