26.08.2015 20:45

Van den Brom: "Malmö is drijfveer voor AZ"

AZ trainer John van den Brom kan het niet bevatten dat zijn ploeg al dik achterstaat tegen FC Utrecht. (08-03-2015)
AZ trainer John van den Brom kan het niet bevatten dat zijn ploeg al dik achterstaat tegen FC Utrecht. (08-03-2015)

AZ moet donderdag in de return van de play-offs Europa League tegen Astra Giurgiu aan de bak om de poulefase te bereiken. De Alkmaarders moet een 3-2 nederlaag van een week geleden ongedaan maken. Trainer John van den Brom noem het een 'lastige klus' en neemt een voorbeeld aan het Zweedse Malmö.

"Het wordt lastig omdat we tegen een heel lepe tegenstander spelen, die voorin veel kwaliteit heeft. We doen het niet even zomaar, maar als we gedisciplineerd en in de organisatie spelen krijgen we ook nu weer kansen om te scoren", zegt Van den Brom op de website van AZ.

Van den Brom neemt donderdag tegen de Roemenen een voorbeeld aan Malmö. De Scandinaviërs speelden in de play-offs van de Champions League tegen Celtic. In Schotland verloor Malmö met 3-2 en die nederlaag werd dinsdag ongedaan gemaakt een 2-0 zege. "Als je zag met wat voor intentie en passie Malmö speelde om door te gaan, dan denk ik dat dat een goed drijfveer voor ons is om dat donderdag ook te brengen. Dan hebben we een goede kans om door te gaan."
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner