27.08.2015 15:40

Update: Llorente voor drie jaar naar Sevilla

Fernando Llorente is dicht bij een overstap van Juventus naar FC Sevilla. De dertigjarige aanvaller arriveerde woensdagavond in Sevilla voor de medische keuring, meldde de Spaanse winnaar van de Europa League op de eigen website. De transfer is dus nog niet helemaal definitief.

De Spanjaard was bij de Italiaanse kampioen niet zeker van een basisplaats sinds hij twee jaar geleden overkwam van Athletic Bilbao, waar hij tot die tijd zijn hele loopbaan speelde. Llorente raakte in Turijn ook zijn plaats in het nationaal elftal kwijt. Zijn laatste optreden voor Spanje was in november 2013. In 24 interlands scoorde hij zeven keer.

Met Sevilla kan Llorente spelen in de Champions League, omdat de Spanjaarden vorig seizoen beslag legden op de Europa League. Donderdag weet Sevilla de tegenstanders in de poulefase van het miljoenenbal. Sevilla begon afgelopen weekend aan de competitie met een gelijkspel tegen Málaga CF (0-0). Zondag wacht in eigen huis een pittige opgaven, want dan komt Atlético Madrid op bezoek.

Update: Llorente voor drie jaar naar Sevilla [15.40 uur, 27-08-2015]

Juventus en Sevilla hebben een akkoord bereikt over de transfer van Llorente. De Spaanse spits stond twee seizoenen onder contract bij de Italiaanse kampioen, maar was zijn rol als invaller zat. Sevilla, dat vorig seizoen de Europa League won, bood hem een driejarig contract aan.

Voor de dertigjarige spits is het pas zijn derde club in zijn loopbaan. Llorente speelde ruim acht jaar bij Athletic Bilbao en keert nu dus terug in de Primera División. In die competitie scoorde hij 84 keer in 262 wedstrijden. In de Serie A deed Llorente het met 23 doelpunten in 66 duels ook niet slecht.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner