30.08.2015 14:21

Ajax blijft foutloos en wint ruim van ADO

Waar de 1-0 nog gemaakt werd door Anwar El Ghazi (r.) op aangeven van Davy Klaassen, is het bij de 2-0 andersom. De aanvoerder van Ajax schiet zijn club na twintig minuten op een 2-0 voorsprong tegen ADO Den Haag. (30-08-2015)

Ajax heeft ook de vierde competitiewedstrijd van het seizoen gewonnen. Nadat eerder AZ (0-3), Willem II (3-0) en NEC (0-2) werd verslagen, rekenden de Amsterdammers zondagmiddag af met ADO Den Haag. Twee doelpunten voor en na rust zorgden voor een 4-0 eindstand in de Amsterdam ArenA.

Het is een goede week voor de ploeg van trainer Frank de Boer. De Amsterdammers plaatsten zich donderdag ten koste van FK Jablonec voor de Europa League. Lang konden de Ajacieden niet van de kwalificatie genieten, want zondag stond weer een competitiewedstrijd op het programma. Ajax leek tegen ADO Den Haag niet de wedstrijd in Tsjechië in de benen te hebben, want de thuisploeg had van begin af aan het betere van het spel.

Dat resulteerde na iets meer dan een kwartier spelen in de 1-0. Davy Klaassen ontsnapte bij een ingooi aan de aandacht van de Hagenaren en kreeg veel tijd om de bal voor te geven.  De aanvoerder bereikte Anwar El Ghazi, die beheerst raak schoot. Even later werd het ook 2-0. Ditmaal was El Ghazi de aangever en Klaassen de afmaker. De middenvelder plaatste de bal in de lange hoek na goed terugleggen van de buitenspeler.

Een kwartier na rust gooide Ajax de wedstrijd in het slot. Nemanja Gudelj gaf uit een vrije trap een afgemeten voorzet af op Joël Veltman, die met een rake kopbal de wedstrijd besliste. Klaar met doelpunten maken waren de Amsterdammers echter niet, want El Ghazi maakte een kwartier voor tijd zijn tweede van de middag. Op aangeven van Arkadiusz Milik maakte de buitenspeler alweer zijn zesde doelpunt van het seizoen.

Door de overwinning gaat Ajax aan kop in de Eredivisie. De Amsterdammers hebben twaalf punten uit vier duels en kregen daarnaast nog geen enkel tegendoelpunt. Feyenoord kan zondagmiddag op gelijke hoogte komen met Ajax, maar dan moeten de Rotterdammers in Eindhoven wel regerend landskampioen PSV verslaan.

Door: Vincent Houttuin