04.09.2015 17:54

Veel bankzitters in basis Jong Oranje

Jean-Paul Boëtius (r.) en Tonny Vilhena (l.) treffen elkaar weer tijdens de training in aanloop van het duel met Cyprus. (02-09-2015)
Jean-Paul Boëtius (r.) en Tonny Vilhena (l.) treffen elkaar weer tijdens de training in aanloop van het duel met Cyprus. (02-09-2015)

In de wedstrijd tegen Cyprus kiest bondscoach Fred Grim voor opvallend veel spelers die dit seizoen nog maar weinig minuten hebben gemaakt. In het doel staat Mickey van der Hart, tweede doelman van PEC Zwolle. Voor hem spelen de volgende vier verdedigers: Hans Hateboer, Sven van Beek, aanvoerder Karim Rekik en Nathan Aké.

Laatstgenoemde werd deze zomer opnieuw verhuurd door zijn werkgever Chelsea. Maar ook bij nieuwe club Watford maakt Aké weinig speelminuten. Het middenveld wordt gecompleteerd door Riechedly Bazoer, Jorrit Hendrix en Tonny Vilhena. Hendrix en Vilhena, respectievelijk uitkomend voor PSV en Feyenoord, moeten in de Eredivisie vaak genoegen nemen met de reservebank.

Voorin kiest Grim voor het trio Jean-Paul Boëtius, Vincent Janssen en Ricardo Kishna. Janssen, spits van AZ zal in de punt spelen met aan de flanken de talenten uitkomend in het buitenland sinds deze zomer. Boëtius vindt hinder van flinke concurrentie bij FC Basel en Kishna, speler van Lazio Roma, speelt tevens weinig ondanks een doelpunt bij zijn debuut.

Het duel volg je hier LIVE.

De opstellingen kun je hier vinden.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner