04.09.2015 19:35

Willem II: "Die spelers zijn hoog gegrepen"

Niklas Moisander (r.) heeft veel moeite met het afstoppen van Samuel Armenteros (l.) tijdens het competitieduel Ajax - Willem II. (06-12-2014)
Niklas Moisander (r.) heeft veel moeite met het afstoppen van Samuel Armenteros (l.) tijdens het competitieduel Ajax - Willem II. (06-12-2014)

Directeur van Willem II Berry van Gool had bijna twee konijnen uit de hoge hoed getoverd. Het was dichtbij het overnemen van Samuel Armenteros en Derk Boerrigter. Uiteindelijk visten de Tilburgers achter het net.

In gesprek met Omroep Brabant geeft Van Gool toe dat het probeerde om de twee spelers te halen. Echter bleken ze onhaalbaar. "We hadden het mooi gevonden als we Armenteros nog een jaar kunnen houden, maar je weet als er zo'n club komt uit Azerbeidjan dat wij niet mee doen financieel gezien", zo geeft hij aan. "Voor Derk Boerrigter gold hetzelfde. Normaal gesproken zijn dat soort spelers te hoog gegrepen voor Willem II, maar we hadden gehoopt dat ze zich via Willem II weer in de kijker zouden willen spelen."

Willem II kende vorig seizoen een sterke terugkeer in de Eredivisie. Het eindigde op een negende plek. "Ik hoop dat het geen incident was, maar het is geen gegeven dat we daar volgend jaar weer zullen eindigen", aldus Van Gool. "Daardoor komt er weer wat continuïteit in de club en dat zie je terug op het veld. Jordens Peters en Kostas Lamprou hebben we meerdere jaren aan ons kunnen binden. Je ziet dat we wat steviger worden. Wat meer vet op de botten krijgen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner