05.09.2015 10:48

Fekir scheurt kruisband af in oefeninterland

Het seizoen van Nabil Fekir zit er zo goed als zeker op. De Fransman scheurde in de oefeninterland tussen Frankrijk en Portugal zijn kruisband in zijn rechterknie en staat minimaal een half jaar buitenspel. Fekir scoorde dit seizoen al vier keer in vier competitiewedstrijden voor Olympique Lyon.

Al in de dertiende minuut ging het fout voor de middenvelder. Terwijl er niemand in de buurt was stortte Fekir ter aarde, waarna diezelfde avond nog het verschrikkelijke nieuws werd vastgesteld. Voor een kruisbandblessure staat een revalidatietijd van minimaal zes maanden, maar er zijn ook genoeg spelers die pas na negen maanden konden denken aan een rentree.

Frankrijk won de oefenwedstrijd tegen Portugal overigens met 1-0. Omdat de Fransen als gastland van het Europees Kampioenschap 2016 al geplaatst zijn, speelt de ploeg oefenwedstrijden tijdens de interlandperiode. Fekir brak vorig seizoen door bij Olympique Lyon, waarvoor hij tot 34 competitiewedstrijden en dertien doelpunten kwam. Dit seizoen begon de middenvelder dus ook perfect, maar zijn bijdrage in de Ligue 1 is voorlopig een halt toegeroepen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner