05.09.2015 11:45

San Marino gepikeerd na slechte grap Hodgson

Engeland staat zaterdagavond tegenover voetbaldwerg San Marino en Roy Hodgson lijkt die interland in de kwalificatiereeks niet heel serieus te nemen. De bondscoach van de Engelsen plaatste wat grappige opmerkingen, maar daar is San Marino niet van gediend.

Hodgson vertelde op de persconferentie voorafgaande aan de interland dat het nationale cricketteam van Engeland ook wel naar het kleine land kon afreizen om de wedstrijd af te werken. Dit schoot in het verkeerde keelgat bij bondscoach Pierangelo Manzaroli.

"Wij verdienen respect", stelt hij op de persconferentie van San Marino. "Natuurlijk zijn wij een stuk kleiner dan Engeland, maar ik vind dat hij wat te ver is gegaan. Wat hij heeft gezegd, is niet goed. Ik ken Hodgson erg goed en hij is een een goed mens en een intelligent persoon. Ik heb ook nog steeds respect voor hem."

San Marino neemt elke keer weer deel aan de kwalificatiereeks voor Europese toernooien, maar het land eindigt de kwalificaties vaak met een negatief doelsaldo van in de veertig. In 2011 won het Nederlands elftal nog met maar liefst 11-0 van het kleine landje. Bekijk hieronder een samenvatting van die wedstrijd.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner