05.09.2015 22:43

Zwitserland pas in slotfase voorbij Slovenië

Zwitserland heeft zaterdag tegen Slovenië voor een ware ontsnapping gezorgd. In het slotkwartier werkte het Alpenland een achterstand van 2-0 weg en pakte het alsnog de zege: 3-2. Door de overwinning blijft Zwitserland de belangrijkste gegadigde om in groep E met Engeland mee te gaan naar het EK voetbal van volgend jaar. De Engelsen plaatsten zich eerder op zaterdag al.

Het leek vlak voor en vlak na rust mis te gaan voor de Zwitsers. Milivoje Novakovic mocht na onoplettendheid achterin zo door op doelman Yann Sommer en passeerde hem met een leep stiftje. Net na de hervatting kopte aanvoerder Bostjan Cesar de tweede treffer binnen. In een waar slotoffensief maakte invaller Josip Drmic tien minuten voor tijd de 1-2, waarna de eveneens ingebrachte Valentin Stocker vlak daarna de gelijkmaker binnen schoot. In blessuretijd bepaalde Drmic de eindstand op 3-2.