06.09.2015 10:30

Parma begint aan de weg terug naar de Serie A

Na het faillissement van Parma is er veel veranderd bij de voormalig topclub. De Italianen maken met een nieuwe clubnaam, Parma Calcio 1913, een doorstart in de Serie D en beginnen aan de weg terug naar de Serie A.

De Serie D is het hoogste amateurniveau in Italië en daar wordt door de aanwezigheid van Parma alle records gebroken. Het is te vergelijken met de situatie van Glasgow Rangers, dat een paar jaren terug na het faillissement ook de clubnaam veranderde en in een veel lagere competitie kwam te spelen. Voetbal International weet dat Parma inmiddels negenduizend seizoenskaarten heeft verkocht en daarnaast een deal heeft gesloten, waardoor alle wedstrijden live en landelijk te zien zijn. Dit is een unicum voor de Serie D, vergelijkbaar met de Topklasse Zaterdag en Zondag in Nederland.

De eerste wedstrijd van Parma in de Serie D is een uitwedstrijd tegen Union Arzignanochiampo, dat vorig seizoen al op dat niveau speelde. Luigi Apolloni, die in 1995 de Europa League won met Parma, is inmiddels de trainer van de Italiaanse club. In 1999 pakte de club de Europa League opnieuw en in 1993 werd zelfs de Europese Supercup gepakt. Als alles perfect verloopt, kan Parma na drie seizoenen weer spelen in de Serie A. Dan moet het dit seizoen kampioen worden in de Serie D en dat kunststukje in de komende twee seizoenen herhalen in de Serie C en Serie B.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner