06.09.2015 15:01

Espanyol-legende kondigt zijn afscheid aan

Raúl Tamudo stopt per direct als actief profvoetballer. De 37-jarige spits speelde de afgelopen seizoenen al op een lager niveau in Spanje, maar bleef kwakkelen met knieblessures, waardoor hij besloot een punt achter zijn loopbaan te zetten.

Tamudo staat vooral bekend als de spits van Espanyol, waar hij van 1998 tot en met 2010 onder contract stond. In die periode groeide hij ook uit tot international van Spanje, waar hij tien interlands voor speelde, maar nooit op een eindtoernooi actief was. In een open brief vertelt Tamudo over zijn afscheid.

"Ik heb me altijd afgevraagd of het moeilijk was om mijn afscheid als professioneel voetballer aan te kondigen en nu weet ik in ieder geval dat het een speciaal gevoel is. Dit moment komt voor iedere profvoetballer, maar ik heb niets te klagen, aangezien ik zoveel genoten heb van de sport."

Tamudo kwam in het shirt van Espanyol tot 387 competitewedstrijden en het indrukwekkende aantal van 140 doelpunten. In zijn brief laat hij dan ook duidelijk doorschemeren dat de ploeg altijd een plek in zijn hart zal hebben. "Ik wil alle fans  die me vanaf het eerste uur hebben gesteund bedanken. Ze steunden mij tijdens slechte tijden en genoten tijdens goede tijden."

"Toen ik als kleine jongen uren achter elkaar op straat voetbalde, bedacht ik mij nooit dat ik zoveel liefde kon ontvangen, zeker van de fans van Espanyol. Ik ben nu een vader en ik wil zo lang als het mogelijk is genieten van mijn zoon en hem meenemen naar het Cornella-El Prat, om met mij naar Espanyol te kijken. Ik ben dankbaar voor alles."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner