06.09.2015 11:48

Inter en Milan zijn miljoenen kwijt na ontslag

Wat een simpel onderzoek naar de salarissen in Italië moest worden, is uitgelopen op het opentrekken van een beerput. Men kijkt in Italië niet vreemd op bij een ontslag, maar daar betalen Inter en AC Milan de prijs voor.

La Gazzetta dello Sport was benieuwd naar de uitgavenposten van de topclubs in Italië, maar stuitte daarbij op bijzondere, financiële constructies. Zo is de huidige trainer van Inter, Roberto Mancini, de bestbetaalde trainer in de Italiaanse competitie, maar betaalt zijn werkgever ook nog een mega-bedrag aan de voorganger van Mancini.

Walter Mazzarri werd in november 2014 ontslagen door Inter, maar de Italiaanse club betaalt hem nog steeds een slordige 3,5 miljoen euro per jaar. Dit is hetzelfde bedrag als Massimiliano Allegri, de huidige trainer van landskampioen Juventus, krijgt op jaarbasis. Daarmee staat de trainer tweede op de ranglijst, achter Mancini, die vier miljoen euro verdient, exclusief bonussen.

Rudi García sluit de top drie af, met een jaarsalaris van 2,8 miljoen euro. Bij AC Milan verdient Siniša Mihajlović ongeveer twee miljoen euro, maar de club uit Milaan heeft nog twee oud-trainers op de salarispost staan. Filippo Inzaghi krijgt jaarlijks nog anderhalf miljoen euro van de club, terwijl Clarence Seedorf als oud-trainer nog meer verdient dan de huidige trainer. De Nederlander harkt jaarlijks nog zo'n 2,4 miljoen euro bij elkaar.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner