07.09.2015 19:45

Plet voor twee jaar naar Israëlische topploeg

Glynor Plet baalt na het missen van een grote kans tijdens het play-offduel Go Ahead Eagles - De Graafschap. (25-05-2015)
Glynor Plet baalt na het missen van een grote kans tijdens het play-offduel Go Ahead Eagles - De Graafschap. (25-05-2015)

Terwijl de transfermarkt in Europa al enige tijd dicht is, valt er toch nog een transfer te melden. Glynor Plet vertrekt namelijk bij SV Zulte Waregem, om te gaan spelen voor het Israëlische Maccabi Haifa. De spits tekent een contract voor twee jaar.

Vorig seizoen stond de Nederlandse spits een half jaar onder contract bij Go Ahead Eagles (foto), waar hij in vijftien wedstrijden geen indruk kon maken. Daarvoor wist Plet in 24 wedstrijden voor Zulte Waregem nog zeven keer te scoren, waaronder drie doelpunten in de Europa League-kwalificaties. 

Voor Plet betekent het contract bij Maccabi Haifa een terugkeer naar Israël. In het seizoen 2013/2014 stond hij onder contract bij Hapoel Be'er Sheva, waarvoor hij in dat voetbaljaar elf keer het net wist te vinden. Maccabi Haifa, vorig seizoen nog verliezend finalist in het Israëlische bekertoernooi, staat na twee wedstrijden puntloos onderaan in de competitie. De ploeg speelde in 2013 voor het laatst in Europees verband, toen kwam het in de groepsfase van de Europa League uit tegen onder andere AZ. De Nederlandse ploeg won het tweeluik (1-0 en 2-0).

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner