07.09.2015 21:11

Sir Alex besloot in bad om Cantona te halen

Sir Alex Ferguson besloot in 1992 om Éric Cantona over te nemen van Leeds United, nadat hij samen met zijn spelers van een warm bad genoot. In het water waren de spelers van Ferguson dusdanig complimenteus over Cantona, dat de trainer besloot om over te gaan tot een koop.

Dit valt te lezen in het nieuwe boek van Ferguson, getiteld Leading. "Na de wedstrijd in 1992 tegen Leeds, zat ik in bad met de spelers, iets wat ik echt zelden deed. Ik luisterde naar de analyse van de wedstrijd en Gary Pallister en Steve Bruce bleven maar praten over die geweldige Éric Cantona." Manchester United won het duel in de Premier League overigens met 2-0, Cantona speelde de volledige wedstrijd voor Leeds.

"Ergens plaatsten deze reacties een idee  in mijn hoofd, wat al snel leidde tot de aankoop van Éric. We weten allemaal waar dat toe heeft geleid. Gewoon even luisteren, al was het maar voor even, heeft de hele historie van Manchester United veranderd." Cantona speelde uiteindelijk vijf jaar voor Manchester United, waar hij ook meteen zijn beste jaren kende. In 1997 sloot de Fransman zijn carrière af in Manchester.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner