07.09.2015 22:43

Duitsers verpesten EK-droom Schotland

Met een zege op Schotland hebben de Duitsers een grote stap gezet richting het EK voetbal van 2016. Tegelijk is voor de Schotten kwalificatie verder weg dan ooit. Na de 2-3 einduitslag in Glasgow moeten de Schotten vier punten goedmaken op de Ieren om nog kans te maken op een plek in de play-offs.

De Duitsers werden zoals wel vaker aan de hand genomen door Thomas Müller. Hij opende de score in de wedstrijd, die onder leiding stond van de Nederlander Björn Kuipers, en maakte bovendien de tweede Duitse treffer met zijn hoofd. Ilkay Göndogan maakte het karwei na een voorzet van opnieuw Müller voor de Duitsers af, die tot twee keer toe de Schotten langszij zagen komen. Eerst was het Mats Hummels die eigen doel trof, daarna maakte James McArthur vlak voor rust gelijk.

In dezelfde groep D was Polen op dreef tegen Gibraltar (8-1), waardoor zij twee punten voor blijven staan op Ierland. Ajax-speler Arek Milik scoorde twee keer tegen het nietige voetballandje, dat pas het tweede doelpunt van deze kwalificatiereeks vierde. Jake Gosling maakte kort voor tijd de eretreffer.

De Ieren wonnen op hun beurt met 1-0 van Georgië dankzij een goal van Jonathan Walters. Daarmee hielden ze hun droom om zich rechtstreeks te plaatsen voor het EK levend. Ze kunnen nog langs Polen glippen en hebben bovendien een ruime voorsprong op de Schotten in de strijd om een plek in de play-offs.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner