08.09.2015 10:33

Kongolo heeft geen spijt van transfer

Rodney Kongolo heeft balbezit tijdens de oefeninterland Nederland -18 - Engeland -18. (05-09-2015)
Rodney Kongolo heeft balbezit tijdens de oefeninterland Nederland -18 - Engeland -18. (05-09-2015)

Rodney Kongolo, het broertje van Feyenoord-verdediger Terence, vertrok ruim een jaar geleden naar Manchester City. De verdedigende middenvelder heeft nog geen spijt van zijn overgang naar Engeland.

"Ik ben nog steeds tevreden over mijn keuze", aldus de zeventienjarige Kongolo tegenover het Rotterdams Dagblad. "Ik ontwikkel me steeds beter. Het niveau in Engeland is een stuk hoger dan in Nederland en we spelen ook meer wedstrijden. Het spel is ook fysieker. Ik moet nu gewoon eerst mijn wedstrijden gaan spelen, omdat ik een paar maanden geblesseerd ben geweest. En dan zien we wel hoe het voor me uitpakt..."

Kees van Wonderen, bondscoach van Oranje onder 18, heeft zijn bedenkingen. Hij ziet steeds meer talent de overstap naar het buitenland maken. "Het is ontzettend lastig voor die jongens om daar mee om te gaan", aldus Van Wonderen. "Als ze mij om advies vragen, zou ik vooral benadrukken dat ze goed moeten nadenken over wat hun perspectief is en wat hun kansen op doorontwikkeling zijn."

"Ik denk daarom niet dat het altijd een verstandige keuze is als je naar een grote buitenlandse club gaat", vervolgt de oud-speler van onder meer Feyenoord. "Bij de grote clubs in Engeland is het bijvoorbeeld vaak achteraan aansluiten in de rij. Op een gegeven moment is je perspectief om te spelen niet groot en wat dat betreft vind ik het wel jammer voor sommige jongens."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner