08.09.2015 22:38

Rooney topscorer aller tijden voor Engeland

Wayne Rooney heeft dinsdagavond zijn vijftigste doelpunt voor Engeland gemaakt. Hiermee is de spits van Manchester United de topscorer aller tijden in de historie van het Engelse voetbal geworden. Rooney stond voor zijn goal tegen Zwitserland op gelijke hoogte met Sir Bobby Charlton.

Zes minuten voor tijd verzilverde Rooney een penalty, waarmee zijn vijftigste treffer een feit was. De aanvalsleider had 107 interlands nodig om de mooie mijlpijl te bereiken, wat het record extra bijzonder maakt. Charlton speelde namelijk ook 106 interlands voor Engeland, maar kwam dus niet verder in zijn carrière.

Rooney debuteerde op 29 maart 2003 voor het Engelse elftal en wist een half jaar na zijn debuut voor het eerst te scoren in het shirt van zijn land. Tegen Macedonië was Rooney, toen nog speler van Everton, goed voor de gelijkmakende 1-1.

De Engelse spits verdeelde al zijn doelpunten netjes over diverse competities. Hij wist slechts één keer te scoren op het Wereldkampioenschap en maakte er vijf op een Europees Kampioenschap. In kwalificatiewedstrijden vond Rooney dertig keer het net en in vriendschappelijke interlands was hij goed voor veertien treffers.

Het record van Rooney zal voor extra vreugde zorgen in Engeland, aangezien het land zich afgelopen week al plaatste voor het EK in 2016, dat georganiseerd wordt in Frankrijk. Door de overwinning op Zwitserland is Engeland ook al zeker van de eerste plek in de kwalificatiepoule.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner