08.09.2015 22:57

Drama voor scorend San Marino

San Marino beleefde dinsdag in Vilnius een dramatische avond. Het nietige voetballandje scoorde voor het eerst in de kwalificatiereeks voor het EK voetbal in 2016 en leek af te stevenen op een gelijkspel. Litouwen maakte echter in de allerlaatste minuut 2-1.

Matteo Vitaioli maakte zijn eerste doelpunt in het shirt van zijn land en leek daarmee de held van de dag te worden voor San Marino. Litouwen richtte zich echter op: Lukas Spalvis maakte in de 92e minuut de 2-1. Op dat moment speelden beide ploegen nog maar met tien man: Giedrius Arlauskis en Nicola Chiaruzzi kregen beiden rood.

Litouwen pakte daarmee een allerlaatste strohalm in groep E. De ploeg staat vijfde op negen punten. Dat is slechts één minder dan de Esten, die met 1-0 verloren van Slovenië. De Slovenen staan door de krappe zege derde op twaalf punten. Overigens is ook de nummer twee in de groep, Zwitserland, nog niet zeker van EK-deelname. Zij staan op 15 punten, na een 2-0 verlies in Londen van de al geplaatste Engelsen. Die wonnen tot nu toe alle acht wedstrijden in de groep.