12.09.2015 19:25

Achttienjarige redt City bij debuut De Bruyne

Met de peperdure Kevin De Bruyne op het veld heeft Manchester City ternauwernood de drie punten gepakt bij Crystal Palace. Het had daarvoor de achttienjarige Kelechi Iheanacho nodig, die in de slotminuut inviel én scoorde.

De Nigeriaan van de Engelse ploeg profiteerde in de rebound en zorgde er met zijn treffer voor dat Manchester City ongeslagen blijft in de eerste vijf wedstrijden van de Premier League. Het was het tweede optreden in het eerste elftal van Iheanacho.

De Bruyne, waar Manchester City ruim 75 miljoen euro voor betaalde, maakte zijn debuut in het shirt van Manchester City. De Belg kwam al na 25 minuten in veld voor de geblesseerde Kun Agüero, die mogelijk lang aan de kant staat. De Bruyne kon niet beslissend zijn bij zijn rentree in Engeland, maar zag zijn ploeg dus alsnog winnen.

Manchester City staat met vijftien punten momenteel vijf punten voor op de nummer twee, Arsenal, dat zaterdag met 2-0 won van Stoke City. Als Leicester City haar volgende duel wint, komt het op elf punten te staan.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner