13.09.2015 09:17

Cillessen gefrustreerd: "Lekker makkelijk"

Voor de 26e keer wordt Jasper Cillessen (l.) verslagen vanaf de penaltystip. Hakim Ziyech doet het tijdens FC Twente - Ajax met een Panenka. (12-09-2015)

Jasper Cillessen is klaar met de verhalen rondom het stoppen van penalty's. De goalie van Ajax kreeg in zijn carrière 27 penalty's tegen en wist er geen enkele te pakken. Na het duel met FC Twente knapte er iets bij hem.

Hakim Ziyech wist vlak na rust Cillessen te verschalken vanaf de stip, waardoor de doelman wederom geen redding wist te brengen bij een penalty. De enige strafschop die niet raak ging, was in de wedstrijd tegen FK Jablonac, toen de nemer de bal op de paal schoot. Voor de camera van FOX Sports werd hem weer gevraagd naar de strafschoppen, maar daar is hij echt klaar mee.

"Lekker makkelijk om mij af te rekenen op een niet-gestopte penalty. Jullie kunnen er over door blijven zeiken, maar ik ben er wel een beetje klaar mee", aldus een gepikeerde Cillessen, die vervolgens wel zijn mening gaf over de wedstrijd tegen FC Twente, waar Ajax in de tweede helft nog een 2-0 achterstand goed kon maken.

"Dit was heel onnodig, we geven twee doelpunten weg", kijkt Cillessen terug op het eerste uur voetbal in Enschede. "We hadden in de slotfase ook nog de 3-2 kunnen maken, maar dat gebeurde helaas niet. Dat is wel zuur."

Voor Ajax is het geen bijzonder goede generale voor de Europese campagne, die donderdag begint. Ajax ontvangt Celtic in eigen huis en opent daarmee de groepsfase van de Europa League, waarin het ook speelt tegen Fenerbahçe en Molde FK. "Dan zullen we scherper moeten starten en dat ook tot het einde moeten volhouden."