13.09.2015 17:30

SSC Napoli en US Palermo verspelen punten

SSC Napoli en US Palermo hebben zondag allebei punten onverwacht verspeeld. Palermo kwam thuis tegen het gepromoveerde Carpi niet verder dan 2-2, terwijl Napoli met dezelfde cijfers gelijkspeelde bij Empoli.

Riccardo Saponara zorgde al na drie minuten voor 1-0 namens Empoli, maar drie minuten later was het al weer 1-1 via Lorenzo Insigne. In de achttiende minuut zette Manuel Pucciarelli de thuisploeg opnieuw op voorsprong, waarna Allan even na rust gelijk maakte.

Oud-PSV'er Oscar Hiljemark zette Palermo na zes minuten op voorsprong. Via een eigen doelpunt van Roberto Vitiello werd het halverwege de eerste helft gelijk. Oudgediende Marco Borriello leek Carpi na een uur de eerste zege te bezorgen, maar twee minuten voor tijd maakte Uroš Đurđević (oud-Vitesse) gelijk.

Pinilla

Met twee doelpunten en een rode kaart speelde Mauricio Pinilla een hoofdrol bij Atalanta Bergamo, dat met Marten de Roon in de basis eveneens met 2-2 gelijk speelde bij Sassuolo. Na een gemiste strafschop van Nicola Sansone namens de thuisploeg zette Pinilla de bezoekers na een kwartiertje op voorsprong met een fraaie omhaal. Na een half uur zorgde hij voor een nieuwe voorsprong nadat Francesco Magnanelli tussendoor tegen had gescoord. Voor rust werd het via Antonio Floro Flores gelijk.

Na rust kreeg Pinilla zijn tweede gele kaart. Maximiliano Moralez had de tien van Atalanta alsnog de drie punten kunnen bezorgen, maar hij miste vijf minuten voor tijd een strafschop. Ook Sassuolo eindigde met tien man toen Sime Vrsaljko binnen een minuut twee gele kaarten kreeg voor harde overtredingen.