14.09.2015 09:47

Drenthe: "Ga hier inderdaad goed verdienen"

Royston Drenthe heeft uitgelegd waarom hij voor een avontuur in de Verenigd Arabische Emiraten heeft gekozen. Baniyas SC is zijn nieuwe club en dat daar diverse mensen de vraagtekens bij.

Tegen De Telegraaf geeft Drenthe zijn beweegredenen aan. "Omdat een vriend van mij die voetbalmakelaar is, tegen me zei: Luister Roy, ik heb een aanbod voor je in de Emiraten", zo opent hij. "Ik had wel andere aanbiedingen, maar ik kreeg niet echt het gevoel dat ik werd gewaardeerd."

De 'kritiek' is dat Drenthe voor het geld heeft gekozen. "Ach ach, wat moet ik daarover zeggen? Ik zou geen Royston Drenthe heten als het me niets zou uitmaken wat andere mensen vinden", countert hij. "Ik zeg altijd: het lot is het lot. Wat gebeurt, gebeurt. Ik ga inderdaad goed verdienen, ja. Maar ik ben benieuwd of die mensen nee zouden zeggen als ze dezelfde kans zouden krijgen."

Ondertussen is Drenthe al aan het trainen bij Baniyas. "Het is natuurlijk wennen aan de hitte en het klimaat. Maar hopelijk kan ik exploderen in de competitie en er gewoon iets moois neerzetten."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner