15.09.2015 10:03

Lodewijks blij: "Je hoort niemand klagen"

Keeperstrainer Patrick Lodewijks loopt richting de dugout tijdens het competitieduel Feyenoord - Vitesse. (23-08-2015)
Keeperstrainer Patrick Lodewijks loopt richting de dugout tijdens het competitieduel Feyenoord - Vitesse. (23-08-2015)

Patrick Lodewijks is blij met de instelling van de reserves bij Feyenoord. De keeperstrainer van Feyenoord en hoofdtrainer van de beloften weet dat het soms moeilijk kan zijn voor spelers om minuten te maken bij de beloften.

"Iedereen wil graag in het eerste elftal spelen", aldus Lodewijks tegenover RTV Rijnmond. "Maar iedereen die hier speelt is zich bewust van het feit dat ze minuten moeten maken en zich moeten blijven ontwikkelen op de positie in het veld. Ik vind het geweldig om te zien hoe die jongens dat allemaal doen. Je hoort niemand klagen. Ze geven tot het laatste gedeelte alles wat ze in zich hebben", doelt Lodewijks op onder meer Tonny Vilhena, Anass Achahbar en Miquel Nelom.

"Je speelt bij een grote club en dat betekent dat de kans bestaat dat je niet speelt", vervolgt Lodewijks. "Als je niet speelt dan speel je maandag bij het tweede en daar moet je gewoon je ritme houden. Op elk moment van de dag kan een situatie ontstaan dat de trainer je wel nodig heeft en dan moet je zorgen dat je fit bent."

Vorig seizoen werd het beloftenelftal nog gedeeld met Excelsior. Dit seizoen heeft Feyenoord een eigen elftal. "Voor onze jongens is dat prettiger. Als wij geen spelers uit het eerste elftal kunnen inzetten, dan komen er jongens door vanuit de opleiding. Dat heb ik liever dan dat je spelers van Excelsior erbij krijgt, want die zie je de rest van de week niet. Met deze jongens staan we dagelijks op het veld."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner