15.09.2015 15:22

Aankoop Ajax: "Dit verwachten ze van mij"

In zijn eerste (oefen)wedstrijd voor Ajax komt Amin Younes (r.) voorbij Vierinha van VfL Wolfsburg. (17-07-2015)
In zijn eerste (oefen)wedstrijd voor Ajax komt Amin Younes (r.) voorbij Vierinha van VfL Wolfsburg. (17-07-2015)

Amin Younes maakte maandagavond zijn rentree bij Jong Ajax en was direct aanwezig met acties en een doelpunt. De buitenspeler hoopt dat snel te laten zien bij Ajax 1.

Younes scoorde in het duel met SC Telstar de 2-0 (uiteindelijk 4-1 winst) en was een plaag voor de defensie van Telstar. Ondanks zijn goede wedstrijd blijft hij bescheiden. "Ik ben blij dat ik gespeeld heb en het team heb kunnen helpen", zegt hij tegen RTV Noord-Holland. Younes was vooral actief met enkele dribbels en goede voorzetten. "Ik denk dat ze zulke acties van mij verwachten hier. Dat probeer ik te laten zien op het veld."

Ajax haalde de linksbuiten afgelopen zomer, maar een blessure gooide roet in het eten. Younes lijkt nu fit genoeg te zijn om minuten te maken in het eerste elftal. "Wanneer ik in Ajax 1 ga spelen? Ik hoop zo snel mogelijk, maar dat is aan de trainer. Mijn opdracht is honderd procent fit worden en mijn best te doen. Ik moet de trainer overtuigen dat ik ook op een hoger niveau de ploeg kan helpen en met het eerste team kan spelen."

De blessure was een geluk bij een ongeluk. Doordat hij even niet kon voetballen kon hij zich wel aanpassen aan het leven in Nederland. "We voelen ons thuis, mijn vrouw ook. Wij zijn goed opgevangen, nu moet ik de taal nog leren. Vanaf het begin ben ik onder de indruk van Ajax, ik ben trots dat ik hier mag spelen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner