18.09.2015 11:39

Dijks ziet Ajax spelen met weinig spirit

Ajacied Mitchell Dijks (l.) probeert zich te ontdoen van FK Jablonec-speler Nermin Crnkić in de play-offs van de Europa League. (20-08-2015)
Ajacied Mitchell Dijks (l.) probeert zich te ontdoen van FK Jablonec-speler Nermin Crnkić in de play-offs van de Europa League. (20-08-2015)

Mitchell Dijks weet waar het aan schort bij AFC Ajax. De club speelde met 2-2 gelijk tegen Celtic FC en gaf vooral in de beginfase van de wedstrijd het duel uit handen. Dijks baalt daarvan.

Ajax kwam na acht minuten op achterstand, kwam terug tot 1-1 door een goal van Viktor Fischer. Net voor rust sloeg Celtic weer toe door de 1-2 te maken. In de slotfase wist Ajax door een goal van Lasse Schöne alsnog een gelijkspel te behalen. "We tonen pas in de slotfase de juiste spirit. Als we die aan het begin ook hadden gehad, was het niet misgegaan", baalt Mitchell Dijks tegenover NU.nl. De linksback ziet een patroon. "Ik heb al in meer wedstrijden gezien dat het zo loopt. Op trainingen lukt het aardig en in de wedstrijden gebeurt dat dan niet."

Dijks weet wat er misgaat, maar waarom het misgaat dat weet hij niet. "Ik kan er niet echt de vinger op leggen hoe dat komt. Misschien spelen tegenstanders anders tegen ons of leggen sommige spelers zich een bepaalde druk op. Het is in ieder geval teleurstellend", aldus de back. "We blijven er steeds op hameren, maar als sommigen mensen dan niet meelopen... Misschien komt het doordat dit een stapje hoger is. In de competitie hebben we maar twee goals tegen, maar dat is natuurlijk andere koek dan Celtic."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner