20.09.2015 15:20

Vrije Luijckx vindt onderdak in Denemarken

Voetballer Kees Luijckx heeft maar even zonder club gezeten. De 29-jarige verdediger heeft zich zaterdag tot het eind van het jaar verbonden aan het Deense SønderjyskE. Luijckx liet onlangs zijn contract bij het Hongaarse Videoton FC ontbinden. Met die ploeg speelde hij vorige maand nog in de voorrondes van de Champions League na het kampioenschap van vorig seizoen.

Luijckx doorliep de jeugdopleiding van AZ en speelde daarna in de Eredivisie nog voor Roda JC, ADO Den Haag en NAC Breda. Het wordt voor Luijckx zijn derde avontuur in het buitenland, aangezien hij eerder ook al speelde voor het Griekse Niki Volou FC.

SønderjyskE staat momenteel na acht wedstrijden derde in de Deense Superliga. Als de ploeg deze plaats kan vasthouden tot aan het einde van het seizoen, maken de Denen kans op Europees voetbal. Luijckx tekent een contract voor een half jaar om te testen hoe de samenwerking verloopt, maar tegen Voetbal International gaf de Nederlander al aan dat als het allemaal prettig verloopt in Denemarken, er simpel een contractverlenging uit nieuwe gesprekken kan komen.

Voetbal.com/ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner