21.09.2015 11:17

Veltman: "Ik begrijp dat het soms saai was"

Joël Veltman houdt opnieuw de nul in de Eredivisie. Samen met de verdediging van AFC Ajax lukte dat na zes speelrondes alweer vijf keer. (20-09-2015)
Joël Veltman houdt opnieuw de nul in de Eredivisie. Samen met de verdediging van AFC Ajax lukte dat na zes speelrondes alweer vijf keer. (20-09-2015)

Joël Veltman was tevreden na de 0-2 overwinning van AFC Ajax tegen SBV Excelsior, maar snapt dat het voor het publiek niet het meest aantrekkelijke duel is.

Ajax kreeg van het publiek te horen dat het te weinig aanvallend wilde voetballen. "Voetballen, voetballen", zo schreeuwde het publiek. Veltman bekijkt het op twee manier. Aan de ene kant geeft hij aan dat Ajax zakelijk heeft gespeeld. "We hebben gewonnen en we lopen uit op Feyenoord en PSV dus wat dat betreft is het een goed weekeinde voor ons", geeft hij aan tegen Metro.

Aan de andere kant snapt hij wel wat het publiek bedoelt. Zij vonden het duel maar saai. "Dat was ook wel aan de reactie van ons publiek te horen. Ik kan me goed voorstellen dat het er niet sprankelend uitzag en dat het soms saai was om naar te kijken", geeft de verdediger toe. "Ik weet dat fans er niet van houden als we terugspelen op de keeper, maar soms moet het even om ruimte te creëren."

Niet alleen de fans waren kritisch, ook trainer Frank de Boer was zeer kritisch op zijn ploeg. Hij vond dat zijn ploeg niet met de juiste mentaliteit het veld op stapte. "Ik begrijp dat je als coach zo denkt en dat je er zo bovenop zit, maar het zou niet nodig moeten zijn. Dat we drie dagen geleden Europees hebben gespeeld moet niks uitmaken en het feit dat we op kunstgras spelen ook niet", veegt Veltman dat smoesje weg. "We moeten het onszelf kwalijk nemen dat we niet veel sneller die wedstrijd beslissen. We hebben kansen genoeg gehad. ‘Hier moeten we gewoon 0-5 of 0-6 winnen’, zeiden we tegen elkaar in de rust."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner