22.09.2015 14:20

De Boer: "Heb je weinig aan op dit moment"

Trainer Frank de Boer staat aan kop van de Eredivisie, maar daar is de oefenmeester van AFC Ajax nog niet mee bezig. De coach kijkt nu vooral naar zijn eigen ploeg.

De Boer zag dat Feyenoord en PSV punten verspeelden tegen respectievelijk Roda JC en Heracles Almelo. Zelf won het van SBV Excelsior. Daardoor lopen de Amsterdammers uit op de achtervolgers, maar De Boer kijkt nog niet naar de ranglijst. "Daar heb je op dit moment weinig aan. Pas in de laatste 6 of 7 wedstrijden ga je naar dat soort dingen kijken", zegt hij op de website van Ajax. "Nu ben ik nog veel te veel bezig met onze eigen prestaties en het verbeteren van ons spel. Als we mee willen doen om de prijzen, moeten er echt nog dingen beter."

De trainer kijkt naar zijn eigen ploeg en heel tevreden was hij niet tegen Excelsior. Hij vond dat hij zijn ploeg wakker moest houden door ze letterlijk wakker te schreeuwen. "Ik denk wel dat het effect heeft als de spelers mij horen schreeuwen, maar ik wil natuurlijk dat het ook uit de groep komt. Voorlopig neem ik liever het zekere voor het onzekere, maar ik hoop dat nog 2 of 3 spelers het oppikken, want dan ben ik niet meer de enige."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner