23.09.2015 18:06

Blamage FC Eindhoven bij Koninklijke HFC

FC Eindhoven is er woensdag niet in geslaagd de derde ronde van het KNVB-bekertoernooi te bereiken. De Brabantse profclub, derde in de Jupiler League, ging verrassend onderuit bij zondag Topklasser Koninklijke HFC uit Haarlem. De amateurs zegevierden op eigen veld met 3-2.

Eindhoven kwam nog wel op voorsprong door een rake vrije trap van Milan Massop in de eerste helft. Na rust boog HFC de achterstand binnen een kwartier om tot een 3-1-voorsprong. Gertjan Tamerus zorgde voor 1-1, Rachid el Yaakoubi voor 2-1 en Mike van den Ban voor 3-1. Met nog een kwartier te gaan bracht Wimilio Vink de spanning terug, maar een blamage kon Eindhoven niet meer voorkomen.

HFC uit Haarlem is de oudste voetbalclub in Nederland. De club werd opgericht in 1879. Sinds 1959 heeft het de titel 'Koninklijk' gekregen van toenmalig Koningin Juliana. Het heeft nog een zaterdag eerste elftal dat in de derde klasse speelt. Bij HFC wordt jaarlijks de traditionele nieuwjaarswedstrijd gespeeld. Begin van het jaar wordt het nieuwe jaar afgetrapt met een wedstrijd tussen HFC en oud-Oranje internationals.