23.09.2015 20:46

"Ik vind Van der Hoorn beter dan Heitinga'

John Heitinga is gefrustreerd tijdens het competitieduel Jong Ajax - FC Eindhoven. (24-08-2015)
John Heitinga is gefrustreerd tijdens het competitieduel Jong Ajax - FC Eindhoven. (24-08-2015)

Trainer Frank de Boer heeft uitgelegd waarom John Heitinga in het bekerduel met De Graafschap op de bank zit. De coach vindt Mike van der Hoorn op dit moment beter.

Tegen FOX Sports vertelt De Boer dat hij met drie verdedigers speelt met één centrumverdediger. Mede daarom is Heitinga geslachtofferd. "Wij hebben een hele goede selectie. Je moet nu kiezen voor John Heitinga of Mike van der Hoorn", legt hij uit. De trainer wilde Jaïro Riedewald en Joël Veltman rust geven en komt uit op die twee centrumverdedigers. De keuze is gevallen op Van der Hoorn. "Ik vind dat Mike van der Hoorn op dit moment verder is. Ik moest er één laten vallen en dat is in dit geval John."

Heitinga is daardoor gedegradeerd tot vijfde keus. Naast Riedewald, Veltman en Van der Hoorn staat ook Nick Viergever hoger in de rangorde, zo bleek toen Mitchell Dijks geblesseerd raakte. De vraag is of Heitinga überhaupt wel fit genoeg is om te spelen in Ajax 1. De Boer denkt van wel, maar nu nog niet. "Hij is keihard bezig op echt, echt fit te zijn. Hij komt er aan. Als we met zijn vier verdedigers zouden spelen dan had hij er wel gestaan."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner