23.09.2015 22:55

Southampton bekert verder na ruime zege

Southampton heeft zich woensdagavond in de derde ronde van de League Cup niet laten verrassen door Milton Keynes Dons uit de Championship. De ploeg van trainer Ronald Koeman zegevierde in de uitwedstrijd met 6-0. De treffers kwamen op naam van Sadio Mané (twee), Shane Long (twee) en Jay Rodriguez (twee). Bij de winnende ploeg uit de Premier League hadden Maarten Stekelenburg en Virgil van Dijk een basisplaats.

Southampton en Koeman met name waren voor MK Dons gewaarschuwd. Vorig seizoen schakelde de ploeg in de tweede ronde van de League Cup Manchester United uit met liefst 4-0. Coach Louis van Gaal beleefde destijds een zeer stroeve start met de Engelse topclub.

Manchester United was op eigen veld met 3-0 te sterk voor Ipswich Town. Wayne Rooney, Andreas Pereira en Anthony Martial kwamen tot scoren. Daley Blind speelde de gehele wedstrijd, Memphis Depay viel in de slotfase in.

Verliezende ploeg

Het arme Newcastle United, gedeeld laatste in de Premier League, verloor thuis met 0-1 van Sheffield Wednesday. Bij de verliezende ploeg van coach Steve McClaren hadden Tim Krul, Daryl Janmaat, Georginio Wijnaldum, Siem de Jong en Vurnon Anita een basisplaats.

Arsenal won met 2-1 bij Tottenham Hotspur in de Londense derby dankzij twee treffers van Mathieu Flamini. Liverpool voorkwam ternauwernood een blamage op eigen veld tegen Carlisle United. De Premier Leagueclub had strafschoppen nodig om de opponent uit de League Two (vierde niveau) te verslaan.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner