24.09.2015 11:00

Schöne blij voor Heitinga: "Geweldig"

Lasse Schöne genoot woensdagavond van invaller John Heitinga. De routinier maakte tijdens het bekerduel met De Graafschap (2-0 overwinning, red.) vlak voor tijd zijn rentree in de hoofdmacht van Ajax en wist meteen te scoren. 

Schöne was er tijdens het bekerduel met zijn oude club De Graafschap niet gerust op. "Het bleef lang 1-0. Dat is riskant", aldus Schöne, die in de slotfase invaller Heitinga de 2-0 zag scoren. "Een geweldig moment, dat die bal zo op zijn hoofd valt. Dit zie je alleen in films."

De Deense middenvelder annex aanvaller mocht tegen De Graafschap eindelijk weer eens in de basis beginnen. Schöne merkte dat het lang geleden was dat hij negentig minuten had gespeeld. "De meeste jongens hadden niet veel moeite, maar ik zat er na tachtig minuten wel doorheen, de pijp was aardig leeg. Dat komt omdat ik dit seizoen nog niet veel gespeeld heb. Maar ik moet zeggen: het voelt goed om weer negentig minuten in de benen te hebben."

De Amsterdammers begonnen woensdagavond met drie verdedigers. Ajax-trainer Frank de Boer vond die aanpassing noodzakelijk omdat De Graafschap in een 4-4-2 formatie speelt. "Dat pakte goed uit", vervolgt Schöne tegenover Ajax TV. "Vooral Ricardo Van Rhijn en Nick Viergever pakten hun rol aan de zijkanten goed op. Ze kregen veel ruimte en maakten daar prima gebruik van."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner