24.09.2015 14:23

Van Gaal tempert verwachtingen rond ex-PSV'er

Andreas Pereira scoorde woensdagavond zijn eerste treffer in een officieel duel van Manchester United. De Belg schoot een vrije trap op fraaie wijze binnen.

Trainer Louis van Gaal is tevreden met het optreden van de jongeling. Manchester United speelde voor de League Cup tegen Ipswich Town en daardoor kreeg Pereira zijn kans. Hij wil de oud-PSV'er echter niet in de hemel prijzen. "Hij had natuurlijk een grote bijdrage, omdat hij die vrije trap fantastisch binnenschoot. Maar net als bij de andere spelers is er nog veel ruimte voor verbetering bij hem", zei hij na het duel op de persconferentie.

Pereira zit al enkele jaren in de jeugdopleiding van Manchester United. De jongeling werd in 2011 opgepikt bij PSV. Een andere jongeling maakt ook indruk bij Manchester United. Anthony Martial was de grote aankoop van afgelopen zomer en dat terwijl de speler nog maar negentien jaar is. Toch scoorde Martial in zijn eerste twee duels.

Voor Martial geldt hetzelfde als Pereira. Van Gaal wil ze nog niet de hemel in prijzen. "Het is niet moeilijk voor Martial om beide benen op de grond te houden, want hij is een een bescheiden jongen. Hij weet dat hij kan scoren dankzij zijn ploeggenoten", aldus de Nederlander die vindt dat Martial vooral zijn teamgenoten dankbaar moet zijn voor zijn goals. "We hebben het ook twee keer erg makkelijk voor hem gemaakt. We speelden telkens al een gewonnen wedstrijd als Anthony er in kwam. Op dat moment waren de ruimtes al groot. Vanwege zijn snelheid kwam hij daardoor tot scoren. Dat was zo tegen Liverpool (toen Martial in de slotfase de 3-1 maakte, red.) en eveneens tegen Ipswich."

Bekijk hieronder de vrije trap van Andreas Pereira

 

Oud-PSV'er Andreas Pereira scoorde vanavond voor Manchester United een heerlijke vrije trap! #voetbalcomnl #voetbal

Een video die is geplaatst door Voetbal.com (@voetbal.comnl) op

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner