24.09.2015 15:05

Boer denkt niet na over een vertrek bij Ajax

Tegen De Graafschap speelt Diederik Boer zijn eerste officiële minuten van dit seizoen. De AFC Ajax-speler houdt de nul en mede daardoor wint Ajax met 2-0. (24-09-2015)
Tegen De Graafschap speelt Diederik Boer zijn eerste officiële minuten van dit seizoen. De AFC Ajax-speler houdt de nul en mede daardoor wint Ajax met 2-0. (24-09-2015)

Diederik Boer denkt niet na over een vertrek bij AFC Ajax. De reservekeeper heeft het naar zijn zin in Amsterdam en heeft nog een tweejarig contract.

Boer is stand-in van Jasper Cillessen. Laatstgenoemde is de onbetwiste nummer één van trainer Frank de Boer. Diederik Boer schikt zich in zijn rol. "Je bent ondersteunend naar Jasper Cillessen toe. Je moet zorgen dat hij goed en fit aan wedstrijden begint door scherp te trainen", zegt hij tegen Amsterdam FM. Over een vertrek of een terugkeer naar PEC Zwolle heeft hij nog niet nagedacht. "Er is mij altijd geleerd dat als je bij een club weggaat, je nooit meer terug moet gaan. Het is pas over twee jaar dat mijn contract afloopt, ik kan alleen zeggen dat ik nu fit ben. Hoe en waar ik mijn carrière afsluit, geen idee."

Woensdagavond speelde Boer zijn eerste officiële wedstrijd van dit seizoen voor Ajax. Tijdens het KNVB-bekerduel met De Graafschap was het doel duidelijk: winnen én de nul houden. "Dat is gelukt (2-0) en als je ziet dat veel Eredivisie-clubs in de moeilijkheden komen, dan doen wij het goed. We hebben veel vertrouwen want we geven weinig weg, we staan goed en creëren altijd wel kansen. Wij zijn heel moeilijk te verslaan op dit moment. De komende weken zullen uitwijzen hoe we ervoor staan."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner