24.09.2015 21:19

AZ gaat mogelijk langer door met Johansson

Mattias Johansson staat voor een contractverlenging bij AZ. De Zweedse verdediger beschikt over een contract dat aan het einde van dit seizoen afloopt, maar de intentie is om daar een paar jaar bij aan te plakken.

Dit bevestigt Earnest Stewart, directeur voetbalzaken van de Eredivisionist, tegenover FOX Sports. Johansson kwam begin 2012 bij de selectie van AZ en speelde inmiddels meer dan honderd wedstrijden voor de Alkmaarders. Met zijn goede spel eindigde hij vorig seizoen in het Eredivisie Team van het Jaar van Voetbal.com. 

"Wij willen inderdaad graag verder met Mattias. De gesprekken verlopen positief. We zijn elkaar inmiddels genaderd", bevestigt Stewart het nieuws. "We zitten aardig op één lijn. Ik denk dat het wel goed gaat komen." De directeur is niet te verleiden om uitspraken te doen over de duur van de nieuwe verbintenis. "Dat vind ik niet netjes zolang de onderhandelingen lopen."

De beleidsbepaler werd ook nog kort gevraagd naar de situatie met Mounir El Hamdaoui, die als transfervrije speler zijn conditie op peil houdt bij AZ. "We weten dat zijn voorkeur uitgaat naar het buitenland en dat hij in principe hier alleen zijn conditie op peil houdt. Maar wij houden Mounir graag aan boord als hij daar open voor staat."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner