25.09.2015 10:58

Vuil spelletje rondom stadionnaam Heracles

Tijdens het seizoen 2014/2015 wordt er druk gewerkt in het Polman Stadion. Niet alleen op het veld, maar ook op de tribunes. Voor de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles zijn de eerste contouren van de nieuwe tribune al te zien. (17-05-2015)
Tijdens het seizoen 2014/2015 wordt er druk gewerkt in het Polman Stadion. Niet alleen op het veld, maar ook op de tribunes. Voor de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles zijn de eerste contouren van de nieuwe tribune al te zien. (17-05-2015)

De situatie rondom de stadionnaam van Heracles Almelo wordt heftiger. De club wil na de verbouwing een andere naam geven aan het stadion, maar de huidige naamgever, Polman, wil van geen wijken weten.

Het contract met Projectontwikkelaar Polman, die ook diende als geldschieter bij de bouw van het stadion in 1999, loopt door tot medio 2019. Heracles Almelo heeft echter gemerkt dat er, zeker na de uitbreiding van het stadion in 2015, veel meer te verdienen is met de verkoop van de naam van het stadion. 

Onder andere Asito en Koninklijke TenCate staan te popelen om de naam aan de thuisbasis van Heracles Almelo te verbinden. Het moddergooien tussen aan de ene kant projectontwikkelaar Polman en aan de andere kant Heracles Almelo-voorzitter Jan Smit is begonnen. Daar wordt de Tubantia als medium voor gebruikt.

"Polman kondigde onlangs in jullie krant aan dat hij juridische stappen tegen ons voorbereidt, maar we hebben nog niets vernomen. Er is sprake van een patstelling en daar willen we vanaf", legt voorzitter Smit de situatie uit. Volgens hem ligt de huidige marktwaarde van het stadion op ongeveer driehonderdduizend euro, terwijl Polman met een verouderd contract in totaal een kleine veertigduizend euro betaalt voor zijn naam op de voorgevel.

Het grote probleem is echter dat Heracles Almelo bij de verbouwing van het stadion de naam van Polman van de voorgevel heeft verwijderd. "Smit speelt een vuil spel. Hij stalkt mij zo ongeveer", reageert Polman fel. "Ik zeg het nog één keer: Ik wil mijn naam terug op de gevel en ik wil niet onderhandelen over iets anders. Het is een stel ondankbare figuren."

"In 1999 heb ik in één klap 4,5 ton betaald, het bedrag dat ze toen te kort kwamen om het stadion te kunnen bouwen. Anders was het er niet gekomen en waren ze nooit naar de Eredivisie gepromoveerd. Die promotie hebben ze dus in zekere zin aan mij te danken, maar ik heb er nu alleen ellende van."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner