26.09.2015 11:17

Ajax krijgt thuis al zeven maanden niets tegen

Ajax heeft de afgelopen zeven maanden geen tegendoelpunt hoeven incasseren in de Amsterdam ArenA. In de Eredivisie lukte het Hakim Ziyech voor het laatst op 15 februari om te scoren in Amsterdam. Sindsdien werd altijd de nul gehouden.

Dit berekende het Algemeen Dagblad zaterdag. Na de wedstrijd tegen FC Twente, die overigens door Ajax met 4-2 gewonnen werd, hield het de nul tegen achtereenvolgens Excelsior, ADO Den Haag, NAC Breda en SC Cambuur in het seizoen 2014/2015. Dit seizoen wisten Willem II en wederom ADO Den Haag niet te scoren in de Amsterdam ArenA.

FC Groningen is zaterdagavond de volgende ploeg die het mag proberen tegen Ajax in de hoofdstad van Nederland. De huidige verdediging van Ajax, met Mitchell Dijks, Joël Veltman, Jaïro Riedewald en Kenny Tete staat als een huis. Middenvelder Riechedly Bazoer, die voor de defensie opereert, heeft daar wel een verklaring voor.

"Hij is heel specifiek met de verdediging bezig", kijkt Bazoer naar assistent-trainer Orlando Trustfull. "Tijdens de trainingen, maar ook daarna. Eindeloos beelden kijken om te verbeteren. Dat werpt zijn vruchten af. En de verdediging is ook compleet. Tete en Dijks zijn gigantisch snel en kunnen keihard zijn. Riedewald en Veltman zorgen voor het voetbal van achteruit."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner