27.09.2015 21:11

Veltman vertelt reden van degelijke defensie

Joël Veltman (l.) doet een uiterste poging om een voorzet van Michael Olaitan te blokken tijdens FC Twente - Ajax. (12-09-2015)
Joël Veltman (l.) doet een uiterste poging om een voorzet van Michael Olaitan te blokken tijdens FC Twente - Ajax. (12-09-2015)

Joël Veltman is één van de spelers die een aandeel heeft in het goede verdedigen van AFC Ajax. De Amsterdammers hielden van de zeven duels in de Eredivisie, maar liefst zes keer de nul.

Veltman weet hoe het komt. Ajax laat de middenvelders veelvuldig de passlijn naar de spits afschermen. Dat houdt in dat bijvoorbeeld Riechedly Bazoer niet alleen zijn tegenstander op het middenveld dekt, maar ook probeert te zorgen dat de spits niet aangespeeld kan worden. "Wie het heeft verzonnen? Misschien bestaat het al honderd jaar, maar wij zijn er in De Lutte mee begonnen. Sindsdien wordt er op gehamerd", vertelt Veltman in gesprek met Ajax Life. "Bazoer had inderdaad gezegd dat het ook met de komst van Orlando Trustfull te maken heeft. Niet alleen hij heeft er voor gezorgd, ook de andere trainers zijn er mee bezig. We hebben een jonge ploeg, we moeten nog goed aangestuurd worden."

De verdediger van Ajax denkt dat de snelheid van de defensie ook een belangrijke rol speelt. Met Mitchell Dijks, Kenny Tete en Jaïro Riedewald heeft het de snelste drie spelers in de achterhoede staan. "Jaïro kan Dafne Schippers ook wel bijhouden, bij wijze van spreken", zegt Veltman met een lach.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner