27.09.2015 22:09

Tete verrast: "Heb ik nog nooit meegemaakt"

Lorenzo Burnet (l.) laat tegen Ajax zien over exceptioneel atletisch vermogen te beschikken. Met een schitterende aanname plukt hij de bal voor de neus van Kenny Tete weg. (26-09-2015)
Lorenzo Burnet (l.) laat tegen Ajax zien over exceptioneel atletisch vermogen te beschikken. Met een schitterende aanname plukt hij de bal voor de neus van Kenny Tete weg. (26-09-2015)

Kenny Tete is van mening dat AFC Ajax een uitzonderlijk goede prestatie aflevert. De rechtsback van de Amsterdammers doelt dan om het aantal keren dat het de nul heeft gehouden in de Eredivisie.

Ajax hield maar liefst zes keer van de zeven competitiewedstrijden de nul en is daardoor de minst gepasseerde ploeg in de Eredivisie. "We zijn goed bezig", zegt hij daarover tegen Ajax Life. "Ik heb het nog nooit meegemaakt, zo weinig tegengoals. Zelfs in de jeugd niet. Dan werd het vaak toch weer 4-1."

Tete veroverde begin dit seizoen een basisplaats ten faveure van Ricardo van Rhijn. Sindsdien staat hij bekend om zijn precies getimede tackles. "Als ik een moment zie waarop ik extra fel kan zijn, probeer ik de bal te onderscheppen met een tackle. Ik heb zaterdag niet veel op de grond geleden, behalve als het echt moest. Zolang ik de bal speel, vind ik het prima. Ik train niet op mijn tackles, dat kan ook eigenlijk niet. Het ziet er gek uit als je zomaar een tackle uitvoert, het liefst maak ik ze ook niet. Maar als het moet, dan ga ik ervoor."

De back merkt dat hij gestegen is in populariteit. Tegenwoordig kan hij niet meer op een normale manier door Amsterdam heenlopen. "Iedereen is lyrisch. Liever zo dan dat ze vragen wat ik aan het doen ben. De duels een-op-een met aanvallers liggen me wel, ik ben een bijtertje en heb dankzij goed trainen mijn lijf mee. Iedereen heeft een bepaalde stijl van verdedigen, dit is mijn manier."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner